Friday, October 11, 2013

Οδηγίες σωστής σύνδεσης ADSL modem

Οδηγίες σωστής σύνδεσης ADSL modem, απο άλλο post. Κάντε τα παρακάτω και θα διαπιστώσετε τρομαχτική διαφορά στις ταχύτητες σύνδεσης σας.

Περίπτωση 1: Ξέρουμε που ακριβώς έρχεται η τηλεφωνική παροχή και πως διακλαδώνεται στο διαμέρισμα (επειδή τη φτιάξαμε μόνοι μας, αλλίως σιγά μην το ξέρουμε). Ο splitter μπαίνει *πρίν* απο *οποιαδήποτε άλλη* διακλάδωση. Ολος ο κλάδος που σηκώνει τα 3928 duplex τηλέφωνα και χαλασμένες μπρίζες του 1970 στο διαμέρισμα πηγαίνει στο "phone" port του splitter. Το DSL modem πηγαινει μοναχουλι του κατευθείαν με την ουρά του συνδεδεμένη στο "modem" port του splitter.

Περίπτωση 2: Δεν ξέρουμε το χριστό μας απο την εσωτερική καλωδίωση του διαμερίσματος. Βάζουμε τον splitter εκεί που ξέρουμε, και παίρνουμε N ADSL filters, ενα για καθε μια τηλεφωνική συσκευή που διαθέτουμε, ΕΚΤΟΣ απο κείνη με τον περιστροφικό επιλογέα και το σώμα απο ατόφιο βακελίτη κολλημένο με περασιές κολλητικής ταινίας, που κληρονομήσαμε απο τη γιαγία μας που το κληρονόμησε απο τον παππού της. Αυτή, την πετάμε στα σκουπίδια. Τη συσκευή, όχι τη γιαγιά.

Βάζουμε ένα φιλτράκι ανάμεσα σε κάθε τηλεφωνική συσκευή και στο μπριζάκι της (απο τη μεριά του μπριζακίου), ΑΦΟΥ αλλάξουμε όλα τα μπριζάκια του διαμερίσματος απο τα αρχαία με το πελώριο σκουριασμένο βύσμα διπλό-καρφί σε σύγχρονα RJ11. Αφήνουμε ΜΙΑ μπρίζα χωρίς φιλτράκι, και εκεί πάνω συνδέουμε κατευθείαν το modem.

No comments: